Paavo koputteli ovelle ja kertoi että yöllä ei uni juuri tullut; vanha kihtiongelma tuntui taas heränneen henkiin. Ja edessä olisi päivän pitkä patikointi Kilin rinteille. Mun pitäisi etsiä päivän aikana apteekki ja kihtilääkettä. Wapista katsoin että kihti on englanniksi gout. Ikkunasta ihailen melkoisen komeaa näkymää: suoraan edessä Kilin komea rinne sinistä taivasta vasten! Aamuauringossa todella kaunista.

Päivällä laitoin kihtilääkkeen hommaamisen forwardina eteenpäin, respan henkilökunnalle. Lupasivat että tottakai. Otin taksin alle ja ajoin keskustaan. Kuljeksin katuja, shoppailin pientä. Syömäpaikan löysin Hotel Kindorokosta. Täynnä amerikkalaisia. Kaksi Kibo Goldia kumosin, tämä onkin minun suosikkiolueni täällä.

Paavo ja Tapio könysivät viimein kuuden aikaan takaisin Kililtä. Maranda Hutilla olivat käyneet ja ylempänäkin, yli 3000 metrissä. Hyvin oli mennyt, etenkin Paavo oli innoissaan. Minulla kuulemma edessä todella upea matka ja maisema.

Kilin retkikuntamme kaksi kolmasosaa, Antti ja Kimmo, saapuivat samoihin aikoihin. Istuskeltiin hetki tutustuen; huomenna olisikin jo lähtö. Illalla Evans vielä tarkisti ystävällisesti tilanteemme hostellilla, käytiin huolella läpi vielä huominen. Päivällinen hostellilla, ja huomista odottavana nukkumaan.


Tapio Siltala